2019-08-02 | Lots of colours

Fleurige dag

Vandaag gaan we rustig beginnen, even een pas op de plaats ๐Ÿ˜ถ. Nou ja, 8:30 uur eruit, 9:30 uur moet er ontbeten worden. Anders is de day zowat om hรฉ ๐Ÿ˜ถ
Gisterenavond had ik al wat voorwerk gedaan, tuintjes kijken vandaag en wel รฉรฉn met veel flowers in verschillende soorten gardens. Holehird Gardens in Windermere wordt het. 
Maar eerst moet moeders nog magneetjes scoren voor de achterkleinjongens. En daarvoor ga je of course langs the steamtrainstation.

Holehird Gardens bestaat uit diverse soorten tuinen. Geheel aangelegd en onderhouden door vrijwilligers. 
We lopen vanaf the parking onder een poort door en zien direct een prachtige tuin met heeeeel veel flowers in all colours. Ik shoot picture’s van links to the right, probeer enige tijd de butterflies erop te krijgen en thats gelukt (denk ik, ff foto’s nog uploaden).




End of this garden en het gevolg heeft trek in coffee. Dat is bij de reception verkrijgbaar uit een selfserve automaat. Achter een table zitten two old ladies waarvan lady one (weet nog niet dat ze is overleden ๐Ÿ˜ฎ) turft hoeveel mensen er langs komen voor the coffee. Nr 2 (net heel iets fitter) legt uit hoe het apparaat werkt en zet gelijk maar voor ons alle drie, large coffee. Thanks! Wanneer ik in de beker kijk om melk en suiker toe te voegen voor moeders coffee, zie ik zowat de bodem van de beker, beige beker (!). Heerlijk ☕️ en ook nog een large one to๐Ÿ™. Sterke thee smaakt beter ๐Ÿ˜ถ.
Al smaakt het echt niet, we zitten wel in een geweldige geurende entourage.


We vervolgen de route outside de walls of this section en lopen de rotstuin in. Hier nog meer en andere flowers, stones, benches and rock plants. 
Fotootje left, right and in the middle van het prachtige uitzicht. The sun doet vandaag goed d’r best en da’s nice meegenomen.
Hoezo in England rains it always? Jullie never been here, thats clear ๐Ÿ˜Ž.


Na wat onduidelijkheden over de vervolgroute en wat we al wel en niet gezien hebben of waar wel of geen plant de grond in is gestampt, wandelen we nog over diverse paadjes met hortensia’s in alle kleuren en soorten, spirea’s roze, rozer, rozest (= meest roze๐Ÿ˜Š) en van wit tot bordeaux. 
Hier en daar is een enkele elderly person looking voor het onkruid of walking behind de kruiwagen op zoek naar weets. Het gehele retirement home doet mee aan de dagbesteding hier. Maar grote pluim, this gardens wordt geheel onderhouden en is geheel aangelegd door en met vrijwilligers. Chapeau! ๐Ÿ‘



Genoeg green, grener, greenst, now willen we real coffee. Daarvoor rijden we naar Kendal. Nee, ook daar waren we nog niet geweest, al zegt moeders regelmatig de weg te herkennen. Ze voelt zich echt thuis ๐Ÿ˜Š.
Kendal, nice place, extra rounds from the driver, want of er is deviation of het is eenrichtingsverkeer. Denken we een parking gevonden te hebben nearby the shops, hangt er een mini sign waaruit wij opmaken dat wij er in ieder geval not mogen parken. En weer the rounds from the driver en the eenrichtingswegen op. Duurt ff maar we bereiken dan toch de parkinggarage. Via de Beverwijkse markt (stel ik me zo voor, never been there) van Kendal komen we uit in een stopping arena. Time for lunch! 

 

Daarna gaan we naarstig op zoek naar shops, maar no idea waar men hier kleding of dergelijk haalt. Lang leve internet denk ik. 
Voor de kringloop-lopers je kunt je hier uitleven, die zie je om de 3, 4 pandjes. Gelukkig daarnaast de ATM. Kun je bij de volgende charity store your money weer uitgeven. 
Pub’s zijn hier in overvloed en klandizie hebben ze genoeg, at any time ๐Ÿ˜„๐Ÿบ.
Kruidvat, Etos, DA, Trekpleister en Schlecker, maar dan de Engelse versies zitten in de overgebleven pandjes. 
No, fashion must go via the internet hier ๐Ÿ˜„

House on Holehird Gardens
Om Kendal uit te komen is al net zo’n gedoe als erin komen en zo driven we weer wat extra rounds. Zelfs met mij als JoJo met Guru was het een hele challenge. But we did it!



We belanden on passing-place-roads met high heggen on both sides en af en toe een farm. We komen gelukkig nogmaals door Kendal om de way te vervolgen naar Ambleside for our diner. En dat wordt de plaatselijke Italiaan
One en all gezelligheid hier. Helemaal na bericht from the thuisfront dat er 4 pannen c.q. tea towels in de bijkeuken staan/liggen. Our roof is not waterproof ๐Ÿ˜ฎ. That problem is voor monday ๐Ÿ‘.


Lake Windermere
Buikjes goed volgegeten en goede coffee na, ook wel eens lekker ๐Ÿ˜‹.
Home nog even een praatje met de neighbour en daarna tijd voor “de slimste mens”. Ja, we moeten alvast wennen aan home. 
Tomorrow we have to move to Liverpool for our last night in the UK.






Reacties

  1. En het is eindelijk gelukt om de vlinders er goed op te krijgen, mooie foto's.
    Geniet van jullie laatste 2 dagen.
    ๐Ÿ’™

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige foto's. Heel mooi daar zo te zien. X

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

2019-07-27 | Dit is nog maar de eerste dag ๐Ÿ˜ฎ

2019-07-28 | Kleine oogjes

2019-08-04 | Duur zakje

2017-07-29 | Oud geld

2019-07-30 | My Castle

2019-08-03 | Next bed

2019-07-31 | Passen

2019-08-01 | In the past